dissabte, 13 de setembre del 2008

Sols la meitat dels nens pujaran dilluns al bus escolar des de les urbanitzacions


Se suprimeixen 12 rutes i el Consell tem que dilluns alumnes vulguin viatjar sense pagar

A tres dies que comenci el nou curs escolar, la polèmica sobre el transport escolar no obligatori, aquell que trasllada els alumnes de primària i secundària des dels nuclis allunyats i les urbanitzacions als seus centres escolars, segueix oberta a la Selva. Dels 1.500 alumnes que usaven l'any passat aquest transport, solament la meitat pujaran dilluns al bus: al servei, que enguany és de pagament per primera vegada, només s'hi han inscrit uns 700, segons dades del Consell Comarcal de la Selva.
Dimarts passat les dades eren molt pitjors: només 300 inscrits. Però amb l'ampliació del període d'inscripció fins el passat dia 10, les matrícules han augmentat. Tot i això, la baixada d'usuaris ha provocat que 12 de les gairebé 30 rutes que hi havia l'any passat s'hagin suprimit. La consellera d'Educació del Consell Comarcal Sònia da Silva explica que "era més o menys la gent que ens esperàvem" i va avançar que els usuaris poden augmentar perquè la inscripció resta oberta tot el mes.
Els municipis on més es nota la davallada d'alumes és a Maçanet de la Selva, Vidreres i Caldes de Malavella: el curs passat hi havia un total de 17 rutes i ara seran set. De fet, el servei ha perillat a Caldes, ja que dilluns només hi havia17 inscrits i ara són 84, cosa que dóna per fer tres rutes. A Maçanet i Vidreres les rutes es redueixen a la meitat. Els casos de Sils i Santa Coloma de Farners són els més destacats, tot i que per qüestions ben diferents. A Sils, l'Ajuntament paga la totalitat del servei -178 euros per nen- i es passa de 5 línies a 6 a causa de l'obertura del nou institut.
A Santa Coloma, de tenir dues línies de transport passa a no haver-n'hi cap: solament hi ha 10 inscrits. La baixa inscripció és el resultat del boicot acordat entre pares i mares de no usar el transport si no és gratuït. Tot i això, si a finals de mes s'arriba als 15 alumnes es podria donar el servei.
Com a protesta al pagament del bus escolar, els pares i mares de la capital de la Selva es mobilitzaran dilluns al matí en una marxa lenta des de la urbanització Santa Coloma Residencial fins als centres escolars. La consellera d'Educació es mostra a l'expectativa del que passarà la setmana
que ve i explica que tem que alguns estudiants vulguin pujar al bus sense pagar i protagonitzin episodis desagradables, a causa que les famílies decideixin que han d'usar el bus sense pagar.

Diari de Girona