dilluns, 8 de setembre del 2008

VOLUNTARIAT A L'ESTANY DE SILS


AccióNatura i la Caja de Ahorros del Mediterráneo promouen jornades de voluntariat per a la recuperació de l'Estany de Sils

• El programa, subvencionat per la VOLCAM, té com a objectiu la recuperació i conservació de la biodiversitat de l’estany.

• L’equip de voluntaris i voluntàries que hi participen col•laboren en la confecció d’un inventari botànic i un cens d’amfibis i rèptils.

Per segon any consecutiu, Acciónatura organitza jornades de voluntariat per a la recuperació de l’estany de Sils, subvencionades per la VOLCAM, de la Caja de Ahorros del Mediterráneo. L’ONG i l’entitat bancària s’han unit per promoure el projecte de conservació de la biodiversitat de l’estany, mitjançant un programa de voluntariat format per 8 experts provinents de l’àrea de les Ciències ambientals i de la Biologia.

Els voluntaris, després d’haver realitzat sessions de formació sobre el projecte de l’estany de Sils, han col•laborat en diferents jornades per a la creació d’un inventari botànic, un cens d’amfibis i rèptils i l’anellament i cens d’ocells. Aquesta tasca permet estudiar l’estat i l’evolució de la biodiversitat d’aquest espai natural, per tal de determinar-ne futures actuacions que protegeixin les espècies de la flora i la fauna autòctones en front d’aquelles invasores, que posen en perill l’ecosistema propi dels aiguamolls.

Segons Enric de Roa, cap del projecte, “els voluntaris i voluntàries que participen en aquest projecte estan realitzant una gran tasca, gràcies a la qual serà possible poder conservar la gran diversitat d’espècies de la flora i la fauna pròpies dels aiguamolls de Sils”. A més, afegeix que “els participants en aquest programa van acompanyats d’investigadors d’Acciónatura que coneixen bé les espècies de l’estany, i els ofereixen l’oportunitat d’ajudar-los i al mateix temps conèixer noves espècies a través de les seves explicacions”

El projecte de voluntariat de Recuperació de l’estany de Sils, iniciat el passat mes de juny, finalitzarà a finals d’octubre, havent realitzat un total de 15 sessions de treball de camp.

Sobre Acciónatura

Acciónatura és la primera ONG catalana, sense ànim de lucre, dedicada exclusivament a la protecció i recuperació d’espais naturals. Els nostres principis d’actuació es basen en la independència política i econòmica, a fomentar el diàleg, el consens i la participació.

Acciónatura treballa per la Recuperació de l’estany de Sils des de l’any 1998, impulsant la recuperació dels hàbitats naturals i la diversitat biològica de l’antic aiguamoll, que va patir un procés de dessecació a mitjans del SXIX. L’objectiu és que l’espai final sigui una espècie de mosaic, format per una llacuna envoltada de canyís, prats humits i de pastura i boscos de ribera. A més, es pretén promocionar el turisme ecològic de la zona, amb la construcció d’un centre d’informació i uns itineraris perquè els visitants puguin gaudir de l’espai sense malmetre’l.

Per a més informació:

Meritxell Farràs Permanyer

Responsable de Comunicació

m.farras@accionatura.org

tel. 93 237 38 02