dimecres, 5 de març del 2008

El DAR, a través de REGSA, adjudica actuacions en regs i camins per més de sis milions d'euros


El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Regs de Catalunya SA (REGSA), ha adjudicat diverses actuacions en matèria de regs i camins arreu de Catalunya per un import total superior als sis milions d’euros, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Entre aquestes adjudicacions figura l’execució de les següents obres: condicionament i millora dels camins de concentració parcel·lària del sector B de l’Algerri-Balaguer, als termes municipals de Menàrguens i Torrelameu per1.467.569,50 euros; condicionament i posada en servei del centre d’observació de l’univers i de l’observatori astronòmic del Montsec a Àger i Sant Esteve de la Sarga, per1.174.637,66 euros; condicionament i millora del camí de Montornès
a Talavera, als municipis de Montornès, Montoliu i Talavera per908.529,64 euros; de diversos camins a Anglès, Vilobí d’Onyar i d’Aiguaviva; per1.111.087,88 euros; i d’altres infraestructures viàries rurals al Baix Penedès, per 578.861,36 euros.

D’altra banda, també s’ha adjudicat les assistències tècniques de coordinació de seguretat i salut de les obres següents: regadiu de la Terra Alta. Àrea dominada per la bassa 2.1. Xarxa de distribució. Separata. Clau: ER·04905” i “Projecte constructiu del Regadiu de la Terra Alta. Bombament, impulsió i bassa de regulació 3. Clau: ER-05918.1”, per122.826,46 euros; regadiu del Segrià Sud. Xarxa de regulació i distribució. Fase 3A, per 142.631,28 euros; així com la direcció de les obres del projecte constructiu del Regadiu de la Terra Alta. Bombament, impulsió i bassa de regulació 3, per168.331,46 euros; i l’assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu del Regadiu Xerta-Sénia. Xarxa primària i xarxa de reg del sector 3, per422.870,00 euros.

El DAR aposta fermament per dotar Catalunya de les infraestructures viàries rurals necessàries que garanteixin l’accessibilitat a tot el territori rural català, en tractar-se d’un element cabdal per garantir l’equilibri i la igualtat territorial del país, alhora que així es facilita també la dinamització social i econòmica de la zona, contribuint en bona mesura tant al manteniment de la població en el territori com a l’obertura definitiva a noves oportunitats, i la viabilitat de cara al futur”. De la mateixa manera, les actuacions en matèria de regadiu són una clara mostra del compromís del Departament en la modernització del reg arreu de Catalunya, amb l’objectiu clar d’aconseguir uns sistemes de regadiu més moderns, més eficients i, alhora més econòmics; garantir una millora en la gestió de l’aigua; i fer una gestió sostenible dins de la parcel·la.