dilluns, 16 de juny del 2008

Una seixantena de persones participen a la 4ª sortida del programa “Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva


La sortida, que s’emmarca dins del programa Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva, es va desenvolupar entre Lloret de Mar i Blanes
Una seixantena de persones han participat aquest dissabte 14 de juny a la 4ª sortida del programa “Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva” del projecte SELWA. En aquesta ocasió, la sortida va ser des de Lloret de Mar fins a Blanes, amb una visita als jardins de Santa Clotilde i el retorn en vaixell. El programa descobreix té per objectiu donar a conèixer la riquesa natural i cultural vinculada a l’aigua de la comarca i compta amb activitats com sortides i pedalades guiades, exposicions fotogràfiques, edició de publicacions temàtiques, etc.
El guiatge d’aquesta sortida va anar a càrrec de l’ajuntament de Lloret de Mar. L’itinerari es va iniciar al Museu del Mar de Lloret de Mar i es va dirigir cap a la zona del monument a la Dona Marinera, la Cala Banys i el Castell de Sant Joan de Fenals, on es va entrar al recinte i es va poder accedir a la torre. Tot seguit, els participants es van dirigir als jardins de Santa Clotilde, on es va fer un petit recorregut pels seus passejos també interpretat, i a l’ermita de Santa Cristina. Abans d’arribar a Blanes, la darrera parada va ser el Castell de Sant Joan de Blanes, des d’on es va gaudir de les vistes de la vila de Blanes i de la desembocadura de la Tordera. Després del trajecte, el retorn cap a Lloret de Mar es va realitzar en vaixell.
Aquesta activitat forma part del projecte “SELWA, un compromís amb l’aigua”, que treballa per un model de gestió eficient i sostenible de l’aigua i del seu patrimoni natural i cultural a la comarca de la Selva. Per fer-ho, el projecte cerca la participació dels agents econòmics i socials i la implicació activa de la ciutadania.