dimecres, 2 de juliol del 2008

CDC garanteix que Jordi Ros no repetirà com a cap de llista a Riudarenes el 2011

El partit rebutja obrir un expedient al nou equip de govern fins que es pronunciï la comissió antitransfuguisme

Convergència Democràtica (CDC) garanteix que Jordi Ros no repetirà com a cap de llista de la coalició a Riudarenes a les municipals de 2011. Si bé fonts de la coalició ho asseguren fermament, el partit rebutja encara pronunciar-se sobre l'inici del procés d'expulsió del recent alcalde de Riudareres, que ja ha vist esquitxat el seu encara tendre mandat -va assolir l'alcaldia fa poc més d'un mes, a cavall d'una moció de censura recolzada per un regidor trànsfuga- per una primera polèmica que qüestiona, com a mínim, el seu sentit de l'ètica: Ros va ser acomiadat de la seva feina a mitjans de 2007 per faltar tot assegurant que estava malalt, tramitar de manera dubtosa una baixa mèdica amb caràcter retroactiu per justificar les absències de sis dies i, mentrestant, fer campanya per CiU, protagonitzar mítings i celebrar els bons resultats del partit a Riudarenes, tal com recull una sentència judicial sobre la qual aquest diari informava ahir.CDC no decidirà si cal expulsar Ros i la resta de l'equip de govern de Riudarenes fins que es pronunciï la comissió antitransfuguisme del Congrés dels Diputats, reitera el president de la CDC a Girona, Eudald Casadesús, que a més va declinar fer declaracions sobre els fets que la sentència del jutjats social número 2 de Girona atribueix a l'alcalde de Riudarenes. Qui sí que va aprofitar ahir la polèmica va ser el PSC, que va reclamar la "dimissió immediata, com alcalde i càrrec públic" de Ros, en paraules del secretari d'Organització de la federació socialista gironina Esteve Pujol, que va instar CDC que expulsés de les files del partit tant l'alcalde com els regidors que l'acompanyen, "en benefici del bon nom del seu partit i de tot el món municipal".Ros va rebutjar defensar-se però alhora va atribuir la sentència a motius polítics. "La principal prova per reprovar-me va ser el testimoni del càrrec de confiança de l'alcalde Jordi Gironès, que va anar a testificar del bracet del gerent de la meva empresa", va clamar. Un dels testimonis que va corroborar durant el judici que Ros va prendre part activa en la campanya municipal de 2007 -mentre estava de baixa arran d0un trastorn ansiós-depressiu- era un estret col·laborador de l'exalcalde Gironés, defenestrat per CiU arran de la moció de censura després de 13 anys de governs amb maj0ries absolutes.

El testimoni, Francesc Bota, va anar a la llista d'Air-PSC en les municipals del maig de 2007 en qualitat de número 6 però va quedar-se fora, ja que la formació vinculada als socialistes va treure 5 regidors que li garantien la majoria al plenari. Tant Bota com l'exalcalde Jordi Gironès, però, van destacar que al judici també hi va declarar Josep Maria Morató, company de Ros i regidor de CiU, que "va declarar pràcticament el mateix que jo", segons Bota. Ros és "una persona que té l'habilitat de negar la realitat constantment", va reblar Gironès.

Recurs i una altra sentència

Una segona sentència, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ratifica que l'acomiadament va ser procedent, admet Ros. Malgrat tot el batlle de Riudarenes va apuntar que la sentència es va dictar "quan encara no era ni regidor" i va defensar que "pertany a la meva vida privada". "Vaig fer l'esforç de fer un míting de 5 o 10 minuts, al tancament de la campanya vaig parlar 2 minuts més i alguns dies ni tan sols vaig sortir a fer campanya perquè no em trobava bé, però era la meva obligació i sabia a què m'exposava", diu Ros, que no va voler entrar en polèmica ja que declara estar "fart" d'atacs que, presumeix, provenen de l'òrbita de Gironès ja que "Riudarenes això ho sabia perquè Gironès ho va dir en un ple".

Diari de Girona

El PSC exigeix la dimissió de l'alcalde de Riudarenes perquè va enganyar en una baixa laboral


El PSC exigeix a l'alcalde de Riudarenes, Jordi Ros (CiU), que dimiteixi i «desaparegui de la vida pública» perquè va ser acomiadat de la feina per haver simulat una baixa laboral. Segons la sentència, Ros va defraudar l'empresa perquè mentre era de baixa per depressió va participar en la campanya electoral. Ros sosté que la vida personal no té res a veure amb el càrrec públic.

Ros va denunciar l'empresa per la qual treballava fa uns mesos en considerar que l'havien acomiadat de manera improcedent. Una sentència del jutjat social número 2 de Girona determina tot el contrari. Per la jutgessa, la seva baixa és fraudulenta ja que considera que un trastorn depressiu és incompatible amb la pressió que comporta una campanya electoral.

El 24 de juny passat Ros va deixar d'anar a la feina i fins al cap de sis dies no en va comunicar el motiu, amb un certificat mèdic del CAP de Llagostera. La jutgessa li recrimina que per aquelles dates se celebrava la festa major d'aquest municipi i que el CAP estava tancat i no entén per què no va anar al de Sils, on resideix. Durant aquests dies de baixa, Ros va participar en diversos actes de campanya de les municipals.

El secretari d'organització del PSC a Girona, Esteve Pujol, creu que Ros «ja va demostrar poca dignitat política» quan va liderar la moció de censura contra l'alcalde d'aleshores, Jordi Gironès (AIR-PSC), i afirma que el que hauria de fer és dimitir perquè «veient com administra la seva vida particular fa témer la gestió que faci a l'Ajuntament». Ros critica que el PSC no denunciés «que Gironès estigués de baixa vuit mesos i continués exercint d'alcalde». Assegura, sobre la seva baixa, que va haver-hi un problema de «notificació», i parla de «politització» del judici perquè «un dels testimonis de l'empresa va ser un càrrec de confiança de Gironès». Pel que fa a la participació en la campanya, diu que només va ser testimonial. Per Jordi Gironès, Ros «de la mentida en fa una veritat», i recorda que en el judici hi va testificar un regidor de CiU «que va declarar el mateix» que el seu càrrec de confiança.

El Punt