dissabte, 5 de juliol del 2008

Foment talla la carretera N-II a Sils tota una nit sense avisar l'Ajuntament



Els conductors a primera hora del matí circulaven ahir per la N-II van haver de desviar-se a l'alçada de Sils perquè el Ministeri de Foment, sense previ avís, va tallar el tram de carretera per efectuar-hi unes obres de millora prèvies a l'inici del desdoblament d'aquesta via. Els vehicles eren desviats per la carretera GI-555 que connecta Mallorquines amb Sils, Hostalric i Riudarenes.

El trànsit però es va tallar la nit de dijous i fins passades les 9 del matí d'ahir no es va tornar a obrir. El Servei Català de Trànsit només tenia constància d'un tall de mitja hora que s'havia de produir ahir al matí. Els senyals de carretera tallada podien veure's ahir al matí venint de Girona a l'alçada de l'encreuament amb la GI-555 per anar a Mallorquines. Els rètols no informaven de res més. Malgrat que alguns operaris que treballaven a la via el dijous van explicar que estava prevista la instal·lació d'un pont, la carretera va quedar tallada per culpa d'unes obres de reasfaltatge. Es tracta d'uns treballs anunciats fa un parell de mesos pel Ministeri de Foment i que han agafat per sorpresa l'Ajuntament de Sils, que transmetrà una queixa formal si el fet es torna repetir.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), va afirmar que no sabien res del tall de trànsit, que va comportar el pas de camions pesants i vehicles pel centre del poble ocasionant, sobretot a primera hora d'ahir el matí,"un caos circulatori" que els agents de Policia Municipal van haver de gestionar inesperadament. Des del Servei Català de Trànsit asseguren que el tall previst era només per ahir al matí durant mitja hora i que desconeixen el tall de trànsit de la nit de dijous. Aquesta manca d'informació, segons assegura Nogué, "no es pot repetir", i si això ocorre, l'Ajuntament es queixarà formalment al Ministeri. Els cartells que avisen dels talls encara són a la N-II; el consistori tem la possibilitat de noves restriccions de trànsit inesperades.

Diari de Girona

Les obres de desdoblament de l'N-II obliguen a desviar unes hores el trànsit cap a Sils i es col·lapsa el nucli urbà

El centre urbà de Sils es va col·lapsar ahir al matí de vehicles que provenien de l'N-II i que havien estat desviats per poder dur a terme les obres de desdoblament de la carretera. El tall de l'N-II anava des de l'altura de l'hostal Rolls fins a la rotonda de Sils i Vidreres. Inicialment, els treballs s'havien de fer dijous a la nit, però es van allargar més del compte i van durar fins cap a tres quarts de deu del matí d'ahir. Això va provocar que el nucli de Sils quedés col·lapsat i que s'hi fessin cues quilomètriques.

L'alcalde, Martí Nogué (IdS-PM), es va mostrar indignat perquè el Ministeri de Foment no l'havia avisat d'aquesta incidència. «El poble ha quedat totalment bloquejat. Si ens ho haguessin comunicat prèviament, podríem haver pres alguna mesura», va dir Nogué, que també va explicar que el sistema semafòric del poble estava regulat per distribuir el trànsit habitual de cotxes. «Quan ens hem adonat de la situació, hem desactivat els semàfors i hem destinat efectius dels vigilants a ordenar la circulació. Però no hem pogut evitar el col·lapse», va assegurar.

Nogué presentarà una queixa al Ministeri de Foment per les formes com s'ha fet el tall de trànsit i per exigir que, si n'hi ha més en el futur, s'avisi l'Ajuntament. «Entenem que una obra d'aquestes dimensions requereix fer talls i desviaments, però nosaltres necessitem un temps per preparar-nos», va dir.

MANIFESTACIÓ A LA TARDA

A la tarda, aquest tram de l'N-II va tornar a quedar col·lapsat. En aquest cas, el motiu va ser una marxa lenta de vehicles organitzada per les AMPA de la Selva per exigir el transport escolar urbà gratuït.

El Punt