dimecres, 30 de juliol del 2008

S'aprova el Projecte de llei d'educació de Catalunya

El Govern ha aprovat el Projecte de llei d'educació de Catalunya (LEC), que té com a objectius principals les fites de l'equitat i l'excel·lència del sistema educatiu de Catalunya. La Llei d'educació és un dels mandats del Pacte Nacional per a l'Educació (PNE) al qual dóna compliment. El text aprovat explota al màxim les competències del Govern de la Generalitat en matèria educativa.
La futura llei d'educació de Catalunya aposta per un Servei d'Educació de Catalunya en què els centres públics i concertats participin dels criteris d'equitat, excel·lència i coresponsabilitat garantint-los la suficiència econòmica per al seu funcionament, respectant el dret a la lliure elecció de centre dels ciutadans, i el dret a l'ideari propi de cada centre, independentment de la seva titularitat.
El Projecte de llei d'educació de Catalunya garanteix també la suficiència financera dels centres concertats i potencia la figura del contracte programa per aquells centres que participin en la coresponsabilització.

Projecte de Llei d'educació de Catalunya