diumenge, 20 de juliol del 2008

Pares i Ajuntament reclamen que Educació repari el teulat de l´escola

Aquest estiu també s'havien de fer obres d'ampliació al centre, però per ara estan aturades

El CEIP Jacint Verdaguer de Sils està pendent d'una ampliació per part del departament d'Educació de la Generalitat que ha de suposar que el centre tingui més serveis, com ara una sala polivalent i despatxos. Però a més, aquest projecte també inclou refer la cuina, ampliar una aula i arranjar la teulada. De fet, aquest últim punt és el que reclamen amb urgència des de l'Ajuntament de Sils i des de l'Associació de Pares i Mares (AMPA) de l'escola, perquè no volen que es repeteixi l'episodi del mes d'abril, quan per culpa d'una pedregada l'escola va quedar inundada però per sort, era a mitja tarda quan ja no era horari lectiu i no va suposar cap risc per als alumnes. El problema rau que tot i que el projecte d'ampliació ja fa temps que està aprovat encara està pendent l'adjudicació i tot i que es pogués adjudicar el setembre, segons fonts del departamen d'Educació, les reformes del teulat i l'ampliació no es farien aquest any.

Per altra banda, des d'Educació es va anunciar aquesta setmana un replantejament de prioritats per arreglar escoles i fer-ne de noves a causa de la crisi econònica i sembla ser, que es prioritzarà fer noves escoles i per tant, l'ampliació del centre escolar de Sils podria quedar apartat. De tota manera, l'obra de la teulada com és d'urgència es podria incloure en un pla especial per aquest tipus de reformes de més necessitat, recorda el president de l'AMPA, Marcel Sallent. De fet, com ressalta l'alcalde de Sils Martí Nogué (Ids) per la seva banda, és el que s'ha demanat al departament d'Educació ja que si hi ha "una nova pedregada o pluges fortes l'escola quedarà inundada". Per tant, explica l'alcalde que una de les opcions que s'ha instat és a separar el projecte d'ampliació de la restauració de la teulada.

Pel que fa a tenir una nova escola en el futur, ja que el CEIP Jacint Verdaguer està saturat, de moment no es començarà ni tampoc hi ha cap data, segons ha explicat l'alcalde. De tota manera si finalment Educació prioritza fer escoles noves, podria ser que optés per la de Sils, va ressaltar el president de l'AMPA.

Diari de Girona