dijous, 3 de juliol del 2008

El transport escolar no obligatori costarà un euro al dia a cada usuari

El Consell Comarcal es felicita per la rebaixa però les Ampes segueixen demanat la gratuïtat

El Consell Comarcal de la Selva ha establert en un euro per dia el preu del transport escolar no obligatori a la comarca de la Selva per al curs 2008-2009. Després de negociar amb el Departament d'Educació, s'ha aconseguit rebaixar el preu de 290 euros previst per al curs que ve, el primer en què s'haurà de pagar per aquest servei a la comarca, fins a 178. Tot i la rebaixa substancial, les Ampes seguirien apostant per la gratuïtat, va explicar el portaveu a la Selva de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) Josep Anguera.

A la pràctica, aquests 178 euros suposen que els alumnes pagaran un euro al dia per l'ús del transport escolar no obligatori, que trasllada els alumnes de primària i secundària dels dels nuclis allunyats i les urbanitzacions als centres escolars sense sortir del terme municipal. A més, en col·laboració amb els ajuntaments també s'ha acordat establir un paquet d'ajudes que podrien beneficiar més del 40% dels usuaris del transport.

En concret, els ajuts s'aplicaran a les famílies on més d'un fill agafi l'autobús o amb les que tinguin dificultats econòmiques per pagar la despesa. El preu de 178 euros fixats per al transport escolar es va donar a conèixer en una reunió que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal, on van assistir representants dels ajuntaments, directors dels centres i escoles i els president de les AMPA afectats. La data límit per presentar la inscripció s'ha fixat per al proper 18 de juliol.

Les associacions de pares i mares de diversos municipis de la Selva han sortit al carrer les darreres setmanes per reclamar que el servei segueixi essent gratuït. "Saludem la rebaixa, però seguirem demanant la gratuïtat, sobretot ara que el nivell econòmic de les famílies es ressentirà", reflexiona Anguera, que a més reclama més i millor informació perquè els pares han estat poc assabentats de com s'articularà el nou sistema, i també sobre les negociacions.

Diari de Girona