dijous, 31 de gener del 2008

Conveni entre les entitats municipalistes i els Síndics Locals de Catalunya




L’acord fomentarà la implantació del síndic local als municipis de Catalunya com a mecanisme de defensa, protecció i garantia dels drets dels ciutadans
La sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha acollit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració signat entre el FòrumSD (l’Associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya), l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) on s’estableix un acord amb les dues entitats municipalistes per promoure la implantació de la institució de la sindicatura local als municipis de Catalunya, com un mecanisme més de defensa, protecció i garantia dels drets de la ciutadania a l’àmbit local.
L’acte de signatura del conveni ha estat presidit per Bartomeu Muñoz, alcalde de Santa Coloma de Gramenet; Manel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya; Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis; Carles Dalmau, president del Fòrum de Síndics locals de Catalunya, i Fernando Oteros, Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma. Tots ells han estat acompanyats per la majoria de síndics i defensors locals catalans. El FòrumSD és l’associació sense ànim de lucre formada pels Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores dels Ajuntaments de Catalunya. Els seus objectius son promoure el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d'actuació conjunts, així com disposar d'una xarxa de coordinació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures. A data d’avui ja hi ha més de 40 municipis a Catalunya que disposen d’un defensor o defensora municipal, entre ells Santa Coloma de Gramenet.