dimarts, 29 de gener del 2008

Un total de 87 fotografies participen en el primer concurs fotogràfic “Descobreix el patrimoni de l’aigua a la Selva”



Un total de 87 fotografies participen en el primer concurs fotogràfic “Descobreix el patrimoni de l’aigua a la Selva”

Les fotografies restaran exposades al públic fins el proper 22 de febrer

El Centre Cívic de Sils va acollir l’entrega de premis de la primera edició del concurs fotogràfic “ Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva”, el passat divendres 25 de gener. En aquesta edició pionera, un total de 87 fotografies han concursat en les dues categories, que s’han dividit en patrimoni natural i patrimoni cultural vinculat a l’aigua, cadascuna de les quals atorgava tres premis. Pel que respecte la categoria de patrimoni natural, els premis han recaigut en: 1r premi, Francesc Noguera per “Aigua 2”; 2n premi, Montserrat Moraleda per “A l’alba” ;3r premi, Juan Laguna per “Pau”. D’altra banda, en la categoria de patrimoni cultural, els premis han estat per els següents participants: 1r premi, Gerard Asturiol per “La Selva, una comarca per BVeure”; 2n premi, Alex Sagnier per “La Selva, manantial d’aigua termal”; 3r premi: Francesc Montanyà per “Somiant aigua”. Tanmateix, en el marc d’aquesta mostra i fora de concurs, també hi ha exposades set fotografies aportades per alumnes de l’institut d’Hostalric.

En el transcurs de l’acte d’inauguració, l’alcalde de Sils, Martí Nogué, va lliurar els premis de les fotografies guanyadores. Les fotografies guanyadores van ser seleccionades prèviament per un jurat format per un representant del projecte SELWA, un representant de l’Ajuntament de Sils, un representant de l’àrea de cultura del Consell Comarcal, un fotògraf professional i un representant del món de les ciències ambientals.

Aquesta activitat forma part del projecte “SELWA, un compromís amb l’aigua” i s’integra dins les activitats del programa “Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva”, que compta amb un cicle de sortides guiades, una exposició itinerant que recorre la comarca i el concurs fotogràfic que s’organitza anualment.