divendres, 25 de gener del 2008

Foment construirà passos subterranis a les estacions de Sils i Caldes de Malavella


Els dos municipis veuran finalment realitzada una gran reivindicació històrica

E.Batlle, Sils/Caldes de Malavella
Les estacions de Sils i Caldes de Malavella canviaran properament les seves fesonomies. Després d'anys de reivindicacions, el Ministeri de Foment acaba de redactar el projecte de renovació de via entre Caldes i Maçanet i aquest, inclou la construcció de dos passos subterranis de vianants entre andanes a les estacions de Caldes i Sils. El cost total del projecte és de 350.000 euros.
Els alcaldes d'ambdues poblacions es mostren molt satisfets, ja que després d'anys , finalment hi ha un projecte i es duran a termes les obres. L'alcalde silenc, Martí Nogué (Independents de Sils-PM)va explicar que el consistori ja ha demanat a Foment que els "deixin veure el projecte", ja que les obres de millora, segons Nogué no sols suposaran la creació d'un pas subterrani sinó també, "es millorarà l'accessibilitat i visibilitat a les andanes" a més, d'una remodelació de les vies, que s'adaptaran al sistema de raïl europeu.
Per la seva banda, l'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC) es va mostrar molt satisfet de la notícia i espera que les obres no afectin només al pas subterrani, sinó que es remodeli l'estació de Caldes "que ja fa anys que es demana", va resaltar Colomer. L'alcalde espera poder consultar properament el projecte redactat per Foment.
Peticions a Obres Públiques
Durant anys, els alcaldes i regidors dels dos municipis s'han reunit periòdicament amb la Generalitat per demanar una solució. L'alcalde de Sils va explicar que la tardor passada es va reunir amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal perquè "intercedís amb Adif i intentés desencallar la situació", ja que fa molts anys que "se'ns havia promès". I properament, "ho veurem fet realitat" va afirmar Nogué.
Des de fa molts anys, aquests dos pobles de la Selva han exigit a Renfe un pas subterrani a les seves respectives estacions, ja que els usuaris per anar d'una andana a l'altra, ho han de fer a través de les vies i això, comporta un greu perill.
A més, les protestes veïnals per aconseguir que Renfe creï aquests passos subterranis han estat un continu. I finalment, les reivindicacions de Sils i Caldes seran una realitat.
Obres també a Hostalric
El Ministeri de Foment també acaba de licitar les obres d'un pas subterrani a l'estació d'Hostalric i a la de Santa Maria de Palautordera. Aquests passos inferiors es faran en un termini màxim de 18 mesos, un cop s'hagin adjudicat i tenen un cost total de prop de 1.800.000 euros i es fan el marc de les renovacions a la línia Tarragona-Barcelona-França, en concret, en el tram que va de Granollers a Maçanet de la Selva..
Aquesta actuació per part del Ministeri, es fa per posar fi a la perillositat que suposa travessar d'una via a l'altra a través dels entarimats de les vies.
A Hostalric, fa un any, un tren de llarga distància que circulava a alta velocitat va envestir un veí de la localitat de Tordera, que va morir a l'acte quan estava travessant les vies a través una passera de vianants

Diari de Girona