dimarts, 19 de febrer del 2008

El Consell Comarcal de la Selva i els alcaldes dels municipis implicats garanteixen el transport escolar fins a final de curs


El Consell i els alcaldes intentaran cercar sistemes de copagament entre tots els col·lectius implicats de cares al curs 2008/9

El Consell Comarcal de la Selva i els alcaldes dels municipis implicats han mantingut una reunió per tractar la situació del transport no obligatori. La reunió, que s’ha celebrat aquest matí a la seu de l’ens comarcal, ha comptat amb el president del Consell Comarcal, Sr. Robert Fauria i la consellera d’Educació, Sònia da Silva així com també amb els alcaldes dels municipis més afectats.

El Consell Comarcal de la Selva i els alcaldes dels municipis implicats han mantingut una reunió per tractar la situació del transport no obligatori. La reunió, que s’ha celebrat aquest matí a la seu de l’ens comarcal, ha comptat amb el president del Consell Comarcal, Sr. Robert Fauria i la consellera d’Educació, Sònia da Silva així com també amb els alcaldes dels municipis més afectats. En aquest sentit, els alcaldes de Vidreres, Sils, Maçanet i Caldes de Malavella, juntament amb els responsables del Consell Comarcal, han tractat la situació creada arran de la disminució dels fons previstos des del Departament d’Educació per al transport escolar no obligatori a la comarca de la Selva.

En el transcurs de la reunió, els assistents han coincidit en la necessitat de mantenir el servei fins a final de curs en les mateixes condicions que hi ha en l’actualitat. Amb tot però, si bé de cares al curs 2008/09 caldrà cercar sistemes de copagament entre tots els col·lectius implicats per garantir la continuïtat del servei. Tant des del Consell Comarcal com des dels ajuntaments es considera que el transport escolar considerat no obligatori és un servei gairebé imprescindible per la qual cosa se sumaran esforços per trobar una fórmula consensuada per al finançament del servei.

Un cop finalitzada la reunió amb els alcaldes dels municipis implicats, el president del Consell Comarcal de la Selva, Sr. Robert Fauria, ha manifestat que “els alcaldes han entès perfectament la situació i estan d’acord en que el servei que es dóna des del Consell és l’adequat, per la qual cosa ens hem compromès tots plegats a trobar una sortida que permeti resoldre el problema econòmic generat aquest curs 2007/08”.

D’altra banda, i de cares al curs vinent, tot i que no es descarta aconseguir un finançament més adequat, els assistents a la reunió han coincidit a assenyalar que tal i com es fa en altres comarques, caldrà implicar les famílies en el finançament del servei.