divendres, 29 de febrer del 2008

La Generalitat adjudica obres d'infraestructura i centres educatius per valor de 39 MEUR

La Generalitat ha adjudicat, per mitjà de l'empresa pública Gisa, obres de millora de la xarxa viària, d'infraestructures i centres educatius que sumen un import global de 39 MEUR.

En aquest sentit, ha adjudicat les obres de col·locació de vies, electrificació i instal·lacions del nou túnel del Roc del Dui del Cremallera de Núria d’FGC, per valor de 5,4 MEUR; la construcció d’una nova rotonda a la C-245 a Sant Boi de Llobregat, per 1 MEUR; la millora d’interseccions a la carretera C-13 a Talarn, per 989.136 euros, i a la C-152 a Les Preses, per 442.706 euros. Igualment, s’ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per al condicionament de la carretera GI-555 entre Sils i Massanes, amb un pressupost de 317.376 euros.

Pel que fa als centres educatius, ha adjudicat l’assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu i l’execució de les obres del nou IES Sant Salvador Tarragona, per 5,2 MEUR; del nou CEIP Aldric de Cassà de la Selva, per 4,2 MEUR; del nou CEIP Volerany de Vilanova i la Geltrú, per 4,2 MEUR; del nou CEIP Ardenyà de Sant Feliu de Guíxols, per 4,1 MEUR; així com de l’ampliació del CEIP Sant Quirze IV de Sant Quirze del Vallès, per 3,7 MEUR; del CEIP Ciutat Jardí de Lleida, per 3,5 MEUR; del CEIP Escola Marina de Montgat, per 2 MEUR; del CEIP Les Fonts de Gelida, per 2 MEUR, i del CEIP La Creu de Torrefarrera, per 2 MEUR.

Redacció de projectes, millora de la GI-555 317.376 euros

D’altra banda el Consell d’Administració de Gisa ha adjudicat per 317.376 euros la redacció del projecte constructiu per al condicionament de la GI-555 entre Sils i Massanes. Aquesta via pertany a la xarxa local que depèn de la Generalitat i serveix per accedir des d’Hostalric fins a Sils, encara que existeix un altre itinerari alternatiu que és el format per la carretera C-35.

La carretera GI-555 s’inicia a l’N-II al terme de Sils, passa per les Mallorquines i s’acaba al terme de Massanes, a prop del nucli urbà d’aquesta població i també a prop de la C-35 i d’Hostalric. La carretera GI-555 és també anomenada “antiga N-II per l’interior”.

La carretera GI-555 té un trànsit important, que arriba als 6.800 vehicles diaris a la zona de Sils, amb un trànsit mitjà de 3.890 vehicles al dia. A més, actualment la carretera és estreta amb una amplada que en molts trams varia entre els 6 i els 6,5 metres, sense vorals.

L’actuació prevista consisteix, per tant, en l’ampliació de la secció de la carretera fins a 8 metres. També es milloraran les interseccions i en algun punt es faran canvis del traçat en planta per incrementar la fluïdesa i la seguretat del trànsit. La longitud total de l’actuació serà de 13,2 quilòmetres.

Els principals trams on es faran variants de traçat són:

· A la zona del polígon industrial de Riudarenes, amb una longitud de 0,5 quilòmetres.
· A la zona del creuament amb la línia del TGV, amb una longitud de 0,6 quilòmetres.
· A l’encreuament amb la Riera de Santa Coloma. En aquest tram d’1,4 quilòmetres es farà el canvi de traçat més important de l’actuació.
· Es faran diferents petites modificacions de traçat que permetran la millora dels accessos a les urbanitzacions de Can Fornaca i Riuclar. També s’ampliarà el pont sobre la Riera de Massanes.
· A la zona de l’accés al barri Cambrerol es variarà el traçat en un tram de 0,4 quilòmetres.

L’estudi informatiu del condicionament de la carretera GI-555 va ser aprovat definitivament a principis de 2006. Ara, s’adjudica la redacció del projecte constructiu, que té una previsió de cost d’11 MEUR. Es preveu que el projecte estigui redactat a principis de l’any vinent, per poder programar després l’execució de les obres.