diumenge, 17 de febrer del 2008

Pla d'Àrees Residencials Estratègiques (ARE)


S'aprova la construcció de més de 90.000 habitatges en un total de 86 municipis d'arreu de Catalunya

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i el de Medi Ambient i Habitatge han presentat el pla d'Àrees Residencials Estratègiques aprovat per la Comissió d'Urbanisme de Catalunya.

Aquestes àrees són un instrument per obtenir sòl de forma immediata i facilitar la construcció d'habitatge assequible. Segons el document aprovat, es desenvoluparan 100 àrees en un total de 86 municipis catalans, amb un total de de 90.157 nous habitatges, dels quals un mínim del 50% seran protegits.

Les ARE s'establiran a partir de la redacció de 12 Plans directors urbanístics, l'aprovació definitiva dels quals es preveu pel primer trimestre l'any vinent. Es desenvoluparan 100 ARE en un total de 86 municipis catalans, el que suposarà la construcció de més de 90.157 nous habitatges en més de 1.598 hectàrees de sòl. Les ARE tindran una densitat mínima de 50 habitatges per hectàrea, dels quals un mínim del 50% seran protegits.

El Decret Llei de mesures urgents en matèria urbanística permet al Govern de la Generalitat desenvolupar el planejament de les ARE de manera molt més ràpida que el procediment ordinari, facilitant així la posada al mercat d'aquests pisos a preus assequibles. Es preveu que al març de 2009 s'hagin aprovat definitivament els plans directors urbanístics. Durant l'any 2010 es podria executar ja la urbanització dels sectors aprovats.

Més informació