dilluns, 18 de febrer del 2008

Llum verda del govern a les primeres 35 titulacions del nou marc europeu



* En la sessió d'avui de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, s'ha donat el vist-i-plau a les noves titulacions de grau que s'iniciaran el curs 2008-2009

* Es creen uns grups de discussió per elaborar el mapa de titulacions en els àmbits de filologia, enginyeria, turisme i geografia

* El nou màster de formació inicial del professorat de secundària s'impartirà a partir del curs 2009-2010

Les noves titulacions de grau, adaptades a l'Espai Europeu d'Educació Superior, es posaran en marxa el proper curs perquè han estat considerades oportunes i viables, i compleixen els requisits que s'han definit per als nous graus.

El llistat definitiu d'ensenyaments, amb el vist-i-plau de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, es troba al document adjunt 1.

Una vegada aprovat aquest primer grup de titulacions, es posen en marxa les converses per al mapa, uns grups de discussió per acordar una distribució adequada i coherent de la programació universitària. El govern assumeix la coordinació d'aquests grups, en els quals participaran totes les universitats, i que hauran d'haver arribat a acords el proper mes d'abril. S'ha considerat convenient iniciar la discussió en els àmbits de filologia, enginyeria, turisme i geografia, però es preveu obrir nous grups, que treballaran en paral·lel, durant les properes setmanes.

Un altre dels temes tractats avui és la programació del nou màster de formació del professorat de secundària, amb l'actuació coordinada de totes les universitats catalanes, i la participació del Departament d'Educació. El màster s'iniciarà al curs 2009-2010. Properament es determinaran els requisits d'accés i admissió, la programació de les especialitats a cada universitat, l'organització del practicum i el finançament del màster.

El document adjunt 2 conté la declaració de la Junta del CIC sobre l'entrada en funcionament del màster de formació inicial del professorat de secundària.

El govern ha presentat també les bases per a l'aplicació del finançament per objectius de les universitats públiques catalanes (2008-2010), per estimular l'aplicació de polítiques encaminades a millorar els resultats del sistema universitari públic (document adjunt 3).

Recursos: