dimecres, 20 de febrer del 2008

Nou sistema d'Indicadors de la Unió Europea


L'Idescat inicia la difusió dels Indicadors de la Unió Europea (econòmics, socials, demogràfics...), que permeten comparar la situació de Catalunya amb Espanya, la zona euro i la Unió Europea.

Aquest sistema d'informació està basat en el conjunt d'indicadors que elabora l'Eurostat per al seguiment de les polítiques dels seus països membres (indicadors estructurals) i per conèixer-ne la demografia (indicadors a llarg termini).

El sistema d'indicadors de la Unió Europea inclou estadístiques d'àmbit econòmic, social, mediambiental i demogràfic, estructurades en set àrees temàtiques:

* situació econòmica general
* ocupació
* reforma econòmica
* cohesió social
* medi ambient
* demografia


L'Idescat és l'organisme que gestiona i actualitza el conjunt de les dades que formen el sistema d'indicadors de la Unió Europea. Les dades de Catalunya són produïdes pels diferents organismes que representen el Sistema Estadístic Català, entre els quals els departaments de la Generalitat i el mateix Idescat. D'altra banda, les dades de la Unió Europea, de la zona euro i d'Espanya s'extreuen d'Eurostat.

Els indicadors de la Unió Europea són de periodicitat anual. L'actualització es fa de forma contínua per tal de garantir la puntualitat de les dades estadístiques.

Enllaços