divendres, 15 de febrer del 2008

Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2008


El Pla Anual de Cooperació 2008 augmenta el control sobre els ajuts per garantir-ne el màxim d'eficàcia
El Govern ha aprovat el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2008, que vol reforçar dels instruments de planificació, seguiment i avaluació de les actuacions, amb l'objectiu de millorar al màxim l'eficàcia dels ajuts. Respecte a l'any passat, el Pla incrementa el seu pressupost en un 25%, fins a arribar als 80 milions d'euros.
El Pla anual de 2008 millorarà els instruments de programació de la política de cooperació, impulsarà l'elaboració de nous productes d'anàlisi quantitativa i qualitativa de l'ajuda oficial al desenvolupament i posarà en marxa avaluacions estratègiques de la cooperació en alguns dels països prioritaris, atès que la Cooperació Catalana ha de garantir els estàndards requerits en eficàcia i qualitat.
Pel que fa a l'escenari econòmic, el projecte de Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2008 assigna un pressupost de 67.460.000 euros a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, mentre que la resta de departaments i altres organismes de la Generalitat hauran de destinar 14,5 milions d'euros a aquesta matèria.