dimecres, 16 d’abril del 2008

Catalunya tindrà garantida l'aigua de boca en una eventual situació d'emergència

Tota la població de Catalunya tindrà garantida l'aigua de boca en el cas que l'evolució de la sequera provoqui una eventual situació d'emergència. Segons han acordat el Govern català i el Govern central, això es farà aprofitant els excedents de la concessió ja existent des de l'Ebre cap a la zona de Tarragona. D'aquesta manera no s'extreurà ni una gota més d'aigua de la que ja està concedida per llei.
Aquesta actuació, provisional i amb caràcter d'emergència, portarà l'aigua de Tarragona fins Olèrdola, on es trobarà amb el sistema Ter-Llobregat, mitjançant una canonada d'uns 60 quilòmetres que utilitzarà bona part del recorregut de l'AP-7. Per fer-ho caldrà un canvi normatiu que es farà al proper Consell de Ministres a través d'un Reial Decret.
D'altra banda, una actuació d'emergència per modernitzar regadius permetrà aportar al cabal de l'Ebre més de 50 hectòmetres cúbics que ara es perden a causa de l'antiguitat i ineficàcia de la infraestructura. D'aquesta manera s'evita que el riu no perdi ni una gota d'aigua tot i que Aigües Ter-Llobregat usarà la part de la concessió del Consorci d'Aigües de Tarragona que ara mateix no s'utilitza.