dimecres, 16 d’abril del 2008

El conseller Baltasar signa un conveni amb els sindicats CCOO i UGT per a la promoció d'habitatge protegit


Per primera vegada, les dues cooperatives s’encarregaran del desenvolupament urbanístic integral de nous sectors que els encomani l’Incasòl

Els sectors on actuaran són a Reus, Valls, Solsona i Avinyó, on es preveu la construcció d’aproximadament 3.000 habitatges, la meitat dels quals seran protegits


El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha signat aquest matí un conveni amb els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT, Joan Coscubiela i Josep Maria Àlvarez, respectivament, per a la promoció d’habitatge protegit.

L’objecte principal del conveni és establir un marc de col·laboració entre l’Incasòl i les Cooperatives d’Habitatge promogudes pels sindicats, amb la principal finalitat d’aconseguir la creació d’habitatge protegit i assequible, per donar compliment als objectius del Govern de la Generalitat de Catalunya, fixats en el Pla per al Dret a l’Habitatge 2004-2007.

La principal novetat del conveni és que, per primera vegada, l’Incasòl pot encomanar el desenvolupament urbanístic integral de nous sectors a les dues cooperatives dels sindicats: Entorn (CCOO) i Llar Unió Catalònia (UGT). Els sectors on actuarà són a Reus, Valls, Solsona i Avinyó. Hi està prevista la construcció d’aproximadament 3.000 habitatges, la meitat dels quals seran protegits. La superfície total dels quatre sectors és de 57,2 hectàrees de nou sòl residencial.

Del 2004 al 2007 s’han iniciat i projectat a Catalunya prop de 40.000 habitatges protegits, dels quals el 74% els han realitzat les entitats sense ànim de lucre (Incasòl, altres operadors públics i cooperatives d’habitatges). Pel que fa a l’activitat de les dues cooperatives, Entorn i Llar Unió Catalònia han iniciat en aquest període més de 2.000 habitatges protegits.

El Pacte Nacional per a l’Habitatge, que preveu la construcció de 160.000 habitatges fins al 2016, es compromet, en una de les seves accions, a establir fórmules de compromís per a la promoció d’habitatges amb protecció oficial, com el conveni signat avui.