dilluns, 14 d’abril del 2008

La Federació de Municipis demana actuacions concretes a la Generalitat per garantir el subministrament d'aigua

El president de la Federació, Manuel Bustos, ha demanat avui divendres al conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, que s'emprenguin "actuacions concretes" per garantir el subministrament. "Sabem que hi ha un temps per al diàleg, som conscients que s'ha de treballar per trobar el consens més ampli possible, però també cal ser responsables i assumir amb normalitat democràtica que pot ser que hi hagi algú que no estigui d'acord", va dir en referència a les mesures a aplicar per evitar talls en el subministrament.

Després d'una jornada de treball entre el Departament i l'FMC per "avaluar i fer una reflexió sobre la sequera extrema", el president de la Federació ha expressat el "ple suport" dels municipis al conseller ecosocialista per la seva gestió de la situació.
"Traslladem el nostre compromís i la nostra comprensió per treballar al costat del Govern per tal de trobar la solució" ha dit, i ha afegit que "Fins ara s'ha fet molta feina: s'han recuperat pous, s'estan reutilitzant aigües de mines, s'estan portant a terme depuracions i treballant per aminorar l'ús domèstic". Per això, ha volgut "reconèixer tot el que s'ha fet, però a la vegada també demanar al Govern les actuacions concretes que donin garanties plenes que no hi haurà falta de subministrament d'aigua".
Al mateix temps, ha afegit que en aquesta lluita contra la sequera, "des del món local el Govern només trobarà comprensió i solidaritat, compartint la responsabilitat per trobar solucions".