dimecres, 9 d’abril del 2008

S'inverteix més de 32 milions d'euros en infraestructures destinades a pal·liar els efectes de la sequera

El Govern de la Generalitat ha acordat l'aprovació de diverses actuacions destinades a pal·liar la sequera que pateix Catalunya i a poder disposar de més d'aigua. Les actuacions estan valorades en 32,4 milions d'euros i se centraran en la recuperació de recursos subterranis i l'execució de les obres destinades a possibilitar el proveïment d'aigua en vaixells a l'àrea metropolitana de Barcelona. Des de l'activació del Decret durant el mes d'abril de 2007, el Govern ha invertit més de 177 milions en el desenvolupament d'actuacions per pal·liar la sequera que afecta Catalunya.
Recuperació de recursos subterranis:

-Recuperació d'11 pous a Reus que aportarien 0,2 hectòmetres cúbics d'aigua al mes.

-Diversos pous en el Camp i la Costa de Tarragona.

-Diversos pous als municipis de Cabrera de Mar, Mataró, Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Granollers, Lliçà d'Amunt i Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) per recuperar un volum total d'aigua de 3,6 hectòmetres cúbics l'any.

-Recursos subterranis a Sitges (Garraf), Parets del Vallès (Vallès Oriental), Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Terrassa i Sabadell (Vallès Occidental). En aquest cas, es recuperaran 8,4 hectòmetres cúbics l'any.

-Cerca de noves captacions de recursos subterranis de l'aqüífer de Vallvera-Sitjar.

-Actuacions iniciades d'habilitació d'instal·lacions portuàries a la ciutat de Tarragona i al Port de Barcelona per possibilitar l'aportació d'aigua potable mitjançant vaixells.

Totes les actuacions de recuperació de recursos subterranis estarien acabades entre maig i juliol d'aquest any.
Les actuacions desenvolupades fins a la data, la contenció de la demanda i la gestió dels recursos, permetran allunyar la possibilitat de talls domèstics fins a principis de la tardor.