dijous, 10 d’abril del 2008

Pla d'actuació en matèria d'instal·lacions elèctriques

L' objectiu és garantir la qualitat del subministrament elèctric a Catalunya

El Departament d'Economia ha presentat el Pla d'actuació en matèria d'instal·lacions elèctriques que té com a objectiu garantir la qualitat del subministrament elèctric a Catalunya. Per aconseguir-ho, el pla es basarà en el control de les inversions que fan les empreses distribuïdores i un reforç en les inspeccions que han de realitzar aquestes mateixes companyies. També especifica canvis en els procediments d'actuació, que inclouen la millora dels sistemes d'informació, l'elaboració d'informes sobre l'estat de la xarxa i la modernització dels processos administratius.
D'acord amb aquest pla, les empreses distribuïdores hauran de presentar plans d'inversió plurianuals i anuals que hauran de ser aprovats per la Direcció general d'Energia i Mines. Durant l'any 2008, les empreses distribuïdores invertiran 481 milions d'euros, un 5,5% més que l'any 2007, mentre que la inversió prevista fins l'any 2011 arribarà als 2.184 milions.
El pla reforça també la tasca de control d'inspeccions de la xarxa i les instal·lacions elèctriques que fan les empreses distribuïdores i obliga a inspeccionar cada tres anys la totalitat de les 60.000 estacions existents.