dimecres, 2 d’abril del 2008

Més d’una seixantena de persones participen a la tercera sortida del programa Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva

El projecte SELWA del Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Caldes de Malavella van organitzar una sortida.
Més d’una seixantena de persones van participar a la tercera caminada del programa Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva, el passat dissabte a la població de Caldes de Malavella.Aquesta sortida, que es va organitzar, conjuntament amb l’ajuntament de Caldes de Malavella, és una de les activitats de descoberta del patrimoni natural i cultural vinculat a l’aigua de la comarca, dins el programa “Descobreix el patrimoni de l’aigua de la Selva” del projecte SELWA. Aquest programa té per objectiu donar a conèixer la riquesa natural i cultural vinculada a l’aigua de la comarca i compta amb activitats com sortides i pedalades guiades, exposicions fotogràfiques, edició de publicacions temàtiques, etc.
La sortida va ser guiada pels experts locals Montse Vehí, que va explicar les peculiaritats de les fonts termals i de la hidrogeologia de la zona de Caldes de Malavella, i per Marc Martínez, que va donar a conèixer el valor natural de zones tant interessants com els prats de Sant Sebastià. L’itinerari es va iniciar a la font de la Mina, on es va realitzar un tast d’aigua d’aquesta mateixa font i se’n van analitzar les propietats organolèptiques. Des d’aquest punt es va començar un recorregut que va portar a visitar el volcà del camp dels ninots, els prats de Sant Sebastià, la bassa de Can Teixidó i, per finalitzar, les termes romanes de Sant Grau i la plaça de l’Aigua.
Aquesta activitat forma part del projecte “SELWA, un compromís amb l’aigua”, que treballa per un model de gestió eficient i sostenible de l’aigua i del seu patrimoni natural i cultural a la comarca de la Selva. Per fer-ho, el projecte cerca la participació dels agents econòmics i socials i la implicació activa de la ciutadania.