dimarts, 1 d’abril del 2008

L'Ajuntament de Caldes invertirà 600.000 euros per reformar l'entorn de les termes

El ple de Caldes va aprovar ahir el projecte de reforma dels carrers de l'entorn de les termes romanes i del conjunt històric del puig de Sant Grau, situats al bell mig del centre urbà. Aquesta actuació té un pressupost de 600.000 euros, que l'Ajuntament pretén finançar a través de l'1% cultural de l'Estat i el pla d'obres i serveis de la Generalitat.
Tal com va explicar l'alcalde, Joan Colomer, de la Plataforma Independent per Caldes (PIC), l'objectiu és millorar l'accessibilitat d'aquesta zona i adequar-la en sintonia amb les termes, i convertir aquest espai en un lloc de passeig. Per exemple, es pretén arreglar les façanes del darrere del dispensari i que donen de cara a les termes, renovar l'enllumenat i la jardineria i tornar a pavimentar els carrers, entre altres actuacions.
Així mateix, en el ple d'ahir es va aprovar la modificació del projecte de desdoblament de la carretera N-II, en concret del tram comprès entre Caldes i Sils. Foment ha introduït diverses modificacions en el projecte, moltes de les quals provenen d'al·legacions fetes pel mateix consistori.
Una d'aquestes, per exemple, és el canvi d'ubicació del carril de serveis, que en el projecte inicial es preveia que passés per l'entrada de la urbanització Tourist Club i que ara s'ha decidit traslladar a l'altre costat de carretera. A requeriment de Foment, el projecte va ser aprovat ahir pel ple.
El Punt