dilluns, 14 d’abril del 2008

La nova llar d'infants de Sils costarà un milió d'euros i s'estrenarà d'aquí a un any

Tindrà capacitat per a 75 nens i es farà a Mallorquines

La nova llar d'infants de Sils, que es construirà a la urbanització de Mallorquines, costarà un milió d'euros i està previst que s'estreni d'aquí a un any. La nova instal·lació, que substituirà l'actual escola bressol que hi ha al nucli urbà, disposarà de cinc aules i tindrà capacitat per a 75 nens. En el darrer ple es va aprovar l'adjudicació de les obres.

Actualment a Sils hi ha una llar d'infants al carrer Prudenci Bertrana, als pisos coneguts com a Pisos Blaus. L'escola té capacitat per a una quarantena de nens i està situada en uns baixos on anteriorment hi havia hagut les oficines de l'Ajuntament. El creixement demogràfic de la població ha provocat que el centre actual sigui insuficient i ja en el mandat passat es va començar a promoure la construcció de noves instal·lacions.
La futura escola bressol es construirà a la urbanització de Mallorquines. El projecte preveu construir cinc aules, un espai polivalent i un menjador. En total, tindrà capacitat per a uns 75 nens i nenes. Segons va explicar l'alcalde, Martí Nogué (IdS), ara ja s'han adjudicat les obres i un cop l'empresa hagi presentat el pla de seguretat podran començar els treballs, que tenen un termini d'execució de nou mesos. «Per tant, la previsió de l'Ajuntament és que la nova escola estigui a punt d'aquí a un any», afirma l'alcalde.
Un cop aquest centre entri en funcionament, les instal·lacions dels Pisos Blaus quedaran buides. Nogué explica que l'equip de govern encara no ha decidit quin ús se'ls donaria. «Són instal·lacions municipals i donaran un servei als veïns, però encara no hem pensat quin serà», sosté.

MARTÍ NOGUÉ
alcalde de sils

«El creixement demogràfic de la població ha provocat que l'actual llar d'infants, que dóna servei a uns quaranta nens, estigui saturada»

El Punt