divendres, 18 d’abril del 2008

Darrer informe sobre la sequera


S'allunya, com a mínim fins a principis de maig, l'entrada a la fase d'emergència
Durant la darrera setmana s'ha produït un augment de les reserves embassades al sistema Ter-Llobregat gràcies a les pluges i a la fusió nival. Al sistema Ter-Llobregat han augmentat les reserves de 5,1 hm3, i actualment es troben al voltant del 21,3 %. En definitiva, es preveu un lleuger increment del volum embassat al sistema Ter-Llobregat en els propers dies.
S'allunya així, com a mínim fins a principis de maig, l'entrada a la fase d'emergència.
Les pluges sí han estat més abundants a la part catalana de l'Ebre. En aquesta zona els volums embassats es van veure incrementats durant els últims set dies a cadascuna de les conques catalanes de l'Ebre.
Des de la seva entrada en vigor del Decret de sequera s'han invertit més de 228 milions d'euros destinats a pal·liar la situació de sequera amb varies línies d'actuació d'acord amb els àmbits sobre els que el Govern de la Generalitat té competències plenes:
Mesures de gestió del recurs i estalvi.
Actuacions d'emergència per a l'abastament.
Recuperació de captacions en desús.
Aportació d'aigua amb vaixells i trens.
Reutilitzaciód'aigües regenerades.
Totes aquestes actuacions i l'important esforç d'estalvi que ja estan fent tots els ciutadans i ciutadanes, juntament amb les que s'han acordat actualment amb el Govern de l'Estat, permetran una aportació de recursos addicionals per tal de mantenir les reserves entre el 20 i el 15% als embassaments i evitar els talls domiciliaris a partir de l'octubre si continua sense ploure.